Nederweert

Nederweert

Wandelen in Nederweert is een fantastische manier om te genieten van de prachtige natuur en landschappen van deze regio. Een van de meest populaire wandelbestemmingen in Nederweert is Nationaal Park De Groote Peel. Dit natuurgebied strekt zich uit over de provincies Limburg en Noord-Brabant en biedt een unieke mix van bossen, moerassen, en heidevelden.

Wandelroutekaart Nederweert

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Nederweert

Over wandelen in Nederweert

De wandelroutes in Nationaal Park De Groote Peel zijn geschikt voor wandelaars van alle niveaus. Er zijn korte wandelingen van slechts enkele kilometers, maar ook langere wandelroutes van 9 kilometer. De routes leiden je langs prachtige vergezichten, moerasgebieden en uitgestrekte bossen. Ook kun je tijdens het wandelen verschillende vogelsoorten en andere dieren tegenkomen, zoals de kraanvogel, de ransuil en de boomkikker.

Een goed startpunt voor een wandeling in Nationaal Park De Groote Peel is het bezoekerscentrum De Pelen. Hier vind je niet alleen alle informatie over het park, maar ook een groot aantal wandelroutes die starten bij het centrum. Het bezoekerscentrum biedt bovendien verschillende activiteiten voor kinderen, zoals speurtochten en educatieve programma’s over de flora en fauna van het park.

Naast Nationaal Park De Groote Peel zijn er nog vele andere prachtige wandelgebieden in Nederweert. Zo kun je bijvoorbeeld een wandeling maken langs de oevers van het kanaal van Wessem naar Nederweert of door het natuurgebied Sarsven en De Banen.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Limburg