Doorn

Doorn

Wandelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de gemeente Doorn, gelegen in de provincie Utrecht. Dit gebied staat bekend om haar prachtige natuur, uitgestrekte bossen en historische landgoederen. Er zijn talloze wandelroutes om te ontdekken, variërend van korte en gemakkelijke wandelingen tot langere en uitdagende tochten. Of je nu op zoek bent naar een ontspannende wandeling of juist een actieve dag in de natuur wilt beleven, de gemeente Doorn biedt voor elk wat wils.

Wandelroutekaart Doorn

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Doorn

Over wandelen in Doorn

De gemeente Doorn in de provincie Utrecht is een uitstekende bestemming voor wandelliefhebbers. Een van de hoogtepunten is het prachtige bosgebied van de Kaapse Bossen. Hier kun je genieten van een gevarieerd landschap met naald- en loofbomen, heidevelden en vennen. Er zijn diverse wandelroutes uitgestippeld in dit gebied, variërend van korte wandelingen tot langere tochten.

Maar de gemeente Doorn biedt meer dan alleen de Kaapse Bossen. Er zijn talloze andere wandelgebieden te ontdekken, zoals het natuurgebied Bornia tussen Doorn en Driebergen. Dit gebied is bijzonder afwisselend en biedt een mix van bossen, weilanden en akkers.

Als je op zoek bent naar nog meer afwisseling, kun je ook wandelen langs de historische gebouwen en landgoederen in de gemeente Doorn. Zo is er bijvoorbeeld Kasteel Sterkenburg, een imposant kasteel omringd door een prachtige tuin. Of bezoek de oude dorpskernen van Doorn en nabijgelegen plaatsen als Langbroek en Maarn.

Kortom, de gemeente Doorn biedt een uitgebreid aanbod aan wandelgebieden en -routes voor elk niveau en interesse. Verken de prachtige natuur of ontdek de rijke geschiedenis en cultuur van deze gemeente tijdens een ontspannen wandeling.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Utrecht