Beverwijk

Beverwijk

Hoewel deze stad Beverwijk bekendstaat om haar industriële karakter, biedt de omgeving ook tal van groene plekken die het ontdekken waard zijn.

Wandelroutekaart Beverwijk

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Beverwijk

Over wandelen in Beverwijk

Een mooie plek om te wandelen in de gemeente Beverwijk is het natuurgebied ‘De Buitenlanden’. Dit gebied ligt langs de oevers van het Noordzeekanaal en biedt vele wandelpaden, fietspaden en ruiterpaden. Het is een ideale plek voor een lange wandeling of fietstocht in de natuur.

Daarnaast biedt de gemeente Beverwijk ook diverse historische bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bekijken tijdens een wandeling. Zo kun je langs de oude kerken en kastelen wandelen, of een wandeling maken door het oude centrum van Beverwijk met haar vele monumentale panden.

Tot slot biedt de gemeente Beverwijk ook vele wandelroutes langs het strand, dat op slechts enkele kilometers afstand van de stad ligt. Hier kun je genieten van het prachtige uitzicht over de Noordzee en de duinen, terwijl je een ontspannen wandeling maakt over het strand.

Kortom, de gemeente Beverwijk biedt vele mogelijkheden voor wandelaars, van groene parken tot historische bezienswaardigheden en strandwandelingen. Het is een ideale bestemming voor een dagje uit of een weekendje weg in eigen land.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Noord-Holland