Woudenberg

Woudenberg

Woudenberg is een sfeervol dorp gelegen in het hart van Nederland en omringd door een prachtige natuur. Het gebied biedt vele schitterende wandelroutes langs historische boerderijen, over landelijke paden en door uitgestrekte natuurgebieden.

Wandelroutekaart Woudenberg

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Woudenberg

Over wandelen in Woudenberg

Een van de mooiste wandelroutes bij Woudenberg is het pad door het Henschotermeer. Dit is een prachtig natuurgebied met een groot meer, omgeven door bossen en weiden. Hier kun je wandelen langs het water en genieten van de vele vogels en andere dieren die in het gebied leven.

Een ander mooi wandelgebied bij Woudenberg is het gebied rondom de Utrechtse Heuvelrug. Dit is een prachtig bosrijk gebied met vele wandelpaden die je leiden langs de heuvels, door de bossen en over de heidevelden. Hier kun je genieten van de rust en stilte van de natuur en even helemaal tot rust komen.

Daarnaast biedt Woudenberg ook vele mooie wandelroutes door de historische dorpskern zelf. Wandel door de oude straatjes, langs de historische huizen en boerderijen en ontdek de rijke geschiedenis van het dorp.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Utrecht