Súdwest-Fryslân

Súdwest-Fryslân

Súdwest-Fryslân is een prachtige gemeente in Friesland waar wandelaars hun hart kunnen ophalen. De gemeente heeft diverse mooie wandelroutes door verschillende landschappen.

Wandelroutekaart Súdwest-Fryslân

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Súdwest-Fryslân

Over wandelen in Súdwest-Fryslân

Een van de populaire wandelgebieden in Súdwest-Fryslân is de Gaasterlandse bossen. Dit gebied is gelegen in het zuidwesten van de gemeente en biedt prachtige wandelpaden door de bossen, langs heidevelden en over glooiende duinen. Onderweg kom je langs mooie uitzichtpunten en historische panden.

Een ander mooi wandelgebied is het IJsselmeer. Dit grootste zoetwatermeer van Nederland biedt diverse mooie wandelroutes langs de kustlijn en door de polders. Hier kan je genieten van de mooie vergezichten over het water en de omliggende landschappen.

Voor een bijzondere wandelervaring kan je ook naar de Friese meren gaan. Dit gebied is gelegen in het noordoosten van Súdwest-Fryslân en biedt diverse mooie wandelpaden langs de meren en door de omliggende natuurgebieden. Hier kan je genieten van de rustgevende omgeving en de vele vogels die in dit gebied leven.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Friesland