Soest

Soest

Soest, een gemeente gelegen aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug en het natuurgebied de Soesterduinen, biedt vele mogelijkheden voor prachtige wandelingen. Het unieke duingebied van de Soesterduinen is een hoogtepunt en biedt een afwisselend landschap van heidevelden, zandverstuivingen en bosgebieden. Het is het hele jaar door een prachtige plek om te bezoeken, vooral in het voorjaar wanneer de heidevelden in bloei staan.

Wandelroutekaart Soest

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Soest

Nationaal Militair Museum

Over wandelen in Soest

Naast de Soesterduinen zijn er tal van andere mooie wandelroutes in Soest. Zo kun je bijvoorbeeld een wandeling maken door het bosrijke gebied van de Lange Duinen of de bossen van Landgoed Pijnenburg verkennen. Ook het gebied rondom Kasteel Groeneveld biedt prachtige wandelmogelijkheden.

Wat wandelen in Soest extra bijzonder maakt, is de combinatie van natuur en cultuur. Zo zijn er verschillende historische bezienswaardigheden langs de wandelroutes te vinden, zoals de oude kerktoren van Soest en de Kozakkenput. Deze put dankt zijn naam aan de Russische Kozakken die hier tijdens de Napoleontische oorlogen hebben gekampeerd.

Of je nu een ervaren wandelaar bent die graag lange en uitdagende routes aflegt, of een recreatieve wandelaar die liever geniet van korte en ontspannende wandelingen in de natuur, Soest heeft voor iedereen mooie wandelroutes te bieden. Er zijn routes van verschillende lengtes en moeilijkheidsgraden beschikbaar, zodat je zelf kunt kiezen welke het beste bij jouw niveau en interesses passen. Ontdek de prachtige natuur en de rijke geschiedenis van deze gemeente tijdens een wandeling op jouw eigen tempo.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Utrecht