Heumen

Heumen

De gemeente Heumen is een ideale bestemming voor wandelaars die willen genieten van de natuur in al zijn facetten. Het gebied heeft een gevarieerd landschap met een uitgestrekt bosgebied, prachtige heidevelden en idyllische waterpartijen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Heumen een populaire bestemming is onder wandelliefhebbers.

Wandelroutekaart Heumen

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Heumen

Over wandelen in Heumen

Een van de meest populaire wandelgebieden in Heumen is de Hatertse en Overasseltse Vennen. Dit natuurgebied is bekend om zijn uitgestrekte heidevelden en vennen, waar je kunt genieten van een rustige wandeling door de natuur. De vennen zijn ook een belangrijk leefgebied voor verschillende vogelsoorten, waaronder de roerdomp en de kleine bonte specht.

Naast de Hatertse en Overasseltse Vennen biedt Heumen ook andere mooie wandelroutes. Zo kun je wandelen langs de Maas en genieten van prachtige uitzichten over de rivier. Ook het natuurgebied de Mookerheide is een populaire bestemming voor wandelaars. Hier vind je uitgestrekte bossen en heidevelden, met enkele mooie uitzichtpunten over het gebied.

Als je op zoek bent naar een meer historische wandelervaring, dan kun je terecht in het centrum van Heumen. Hier vind je diverse historische monumenten, waaronder de 16e-eeuwse kerk en enkele oude boerderijen.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Gelderland