Culemborg

Culemborg

Culemborg is een prachtige stad om te wandelen, met veel groene gebieden en historische locaties om te verkennen. Een van de hoogtepunten van een wandeling in Culemborg is een bezoek aan Fort Everdingen, gelegen aan de noordelijke rand van de stad.

Wandelroutekaart Culemborg

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Culemborg

Over wandelen in Culemborg

Fort Everdingen is een van de best bewaarde forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een verdedigingslinie die werd gebouwd in de 19e eeuw om de grote steden van Nederland te beschermen tegen vijandelijke aanvallen. Het fort werd gebouwd tussen 1842 en 1847 en diende als militaire basis tot de jaren 90 van de 20e eeuw. Vandaag de dag is het fort een belangrijk monument van de Nederlandse geschiedenis en een populaire toeristische attractie.

Een wandeling rond Fort Everdingen is een geweldige manier om meer te leren over de geschiedenis van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en om te genieten van het prachtige landschap rondom het fort. Er zijn verschillende wandelpaden die door het gebied lopen en die bezoekers in staat stellen om de historische gebouwen en structuren van het fort van dichtbij te bekijken.

Naast het fort zijn er nog vele andere mooie plekjes om te wandelen in Culemborg. Zo zijn er bijvoorbeeld de uiterwaarden van de Lek, waar u kunt genieten van prachtige uitzichten over de rivier en de omgeving. Ook het historische centrum van de stad, met zijn smalle straatjes en oude huizen, is de moeite waard om te verkennen tijdens een wandeling.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Gelderland