Friesland

Friesland

In het noorden van Nederland ligt het betoverende Friesland, een paradijs voor wandelliefhebbers. Met zijn uitgestrekte meren, groene weilanden, karakteristieke terpen en pittoreske kustlijn biedt deze provincie een gevarieerd en adembenemend landschap om te verkennen tijdens wandelingen.

Wandelroutekaart Friesland

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Friesland

Over wandelen in Friesland

Een van de meest geliefde wandelgebieden in Friesland is het Nationaal Park De Alde Feanen. Dit prachtige natuurgebied bestaat uit een uitgestrekt moerasgebied, rietlanden, open wateren en eilanden. Je kunt er wandelen over kronkelende paden en houten bruggen, omringd door een overvloed aan vogels en andere dieren. Het park biedt een serene en rustige omgeving waar je kunt genieten van de ongerepte natuur.

Voor liefhebbers van kustwandelingen is de Waddenkust van Friesland een absolute aanrader. Deze unieke kuststrook, die deel uitmaakt van het UNESCO-werelderfgoed Waddenzee, biedt kilometers aan wandelpaden langs slikvelden, kwelders en stranden. Tijdens je wandeling kun je genieten van het prachtige uitzicht op de zee, de wadden en de vele vogels die hier hun thuis hebben.

Ook de Waddeneilanden, zijn een waar wandelparadijs. Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog bieden schitterende wandelmogelijkheden. Van uitgestrekte stranden en duinen tot pittoreske dorpjes en kweldergebieden vol vogels, de Waddeneilanden bieden een gevarieerde en ongerepte natuur om te verkennen.

Friesland biedt ook veel mogelijkheden voor wandelingen langs meren en waterwegen. Het prachtige Friese merengebied is perfect voor ontspannende wandelingen langs het water. Je kunt genieten van adembenemende uitzichten, zeilboten zien voorbijgaan en misschien zelfs een boottocht maken om de meren van dichtbij te ervaren.

Zoek je een wandelroute dichtbij? Kies dan uit één van de steden/gemeentes van Friesland: