Westerveld

Westerveld

Voor natuurwandelaars is de gemeente Westerveld zeer aantrekkelijk. De omgeving is rijk aan diverse natuurgebieden, waaronder het Nationaal Park Drents-Friese Wold en het Nationaal Park Dwingelderveld, waar je kunt genieten van prachtige landschappen en bijzondere flora en fauna. Een wandeling in deze gebieden biedt de perfecte gelegenheid om te ontspannen, tot rust te komen en de natuur te ontdekken.

Wandelroutekaart Westerveld

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Westerveld

Over wandelen in Westerveld

Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is het op één na grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. Hier kun je urenlang wandelen door uitgestrekte bossen, langs heidevelden en zandverstuivingen. Het is een ideaal gebied om te ontspannen en tot rust te komen in de natuur.

Het Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa. Hier kun je wandelen langs vennetjes, over heidevelden en door bosgebieden. Het park heeft een unieke flora en fauna en is een bijzondere plek om te ontdekken.

Naast deze natuurgebieden zijn er nog tal van andere mooie plekken om te wandelen in de gemeente Westerveld. Zo kun je wandelen in het Havelterberg-gebied, een gebied met hunebedden en grafheuvels uit de prehistorie. Of volg de Drentse Hoofdvaart, een historisch kanaal dat dwars door de gemeente loopt en vroeger een belangrijke transportroute was.

Kortom, of je nu op zoek bent naar rust en stilte, of juist naar avontuur en ontdekking, de gemeente Westerveld biedt vele mogelijkheden om te genieten van de natuur en de geschiedenis van de omgeving tijdens een wandeling.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Drenthe