Schagen

Schagen

In de gemeente Schagen zijn er diverse mogelijkheden om te wandelen en te genieten van de prachtige natuur. Het is een gebied met een afwisselend landschap waarin uitgestrekte polders, historische dijken en mooie bossen elkaar afwisselen.

Wandelroutekaart Schagen

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Schagen

Over wandelen in Schagen

Een mooie natuurgebied om te wandelen is de Schoorlse Duinen, dat net buiten de gemeente Schagen ligt. Dit natuurgebied is het extra rijden, dubbel en dwars waard. Wat mij betreft het mooiste natuurgebied van heel Noord Holland. Ook het dorp Petten, gelegen aan de kust, biedt mooie wandelpaden langs het strand en door de duinen.

In de omgeving van Schagen zijn er nog meer dorpen te vinden waar je kunt genieten van prachtige wandelingen, zoals Callantsoog, Sint Maartensvlotbrug en Warmenhuizen. Deze dorpen hebben elk hun eigen charme en bieden mooie wandelroutes langs de kust, door het bos of door het platteland.

Of je nu op zoek bent naar een ontspannen wandeling langs het strand of juist een uitdagende wandeltocht door de duinen, in Schagen en omgeving zijn er genoeg mogelijkheden om te ontdekken en te genieten van de natuur en historie van de regio.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Noord-Holland