Hellendoorn

Hellendoorn

Als je Hellendoorn hoort dan denk je waarschijnlijk als snel aan het attractiepark. Dan denk je aan drukte en gezelligheid. Toch heeft de gemeente Hellendoorn heel veel mooie rustige plekjes waar je goed kan wandelen. Doordat het gunstig gelegen is aan de Sallandse heuvelrug is Hellendoorn een perfecte plek als je een mooie wandeling wil maken.

Wandelroutekaart Hellendoorn

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Hellendoorn

Over wandelen in Hellendoorn

Een van de mooiste plekken om te wandelen in de gemeente Hellendoorn is het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Dit park staat bekend om zijn uitgestrekte heidevelden, maar ook om zijn bijzondere flora en fauna. Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar die je langs de mooiste plekjes van het park leiden, zoals de Noetselerberg, de Holterberg en de Haarlerberg.

Een andere bijzondere wandelervaring in de gemeente Hellendoorn is een wandeling langs de Regge. De rivier de Regge meandert door het prachtige landschap en biedt onderweg verschillende mogelijkheden om te stoppen en te genieten van de omgeving. Er zijn verschillende bewegwijzerde routes beschikbaar die je langs de oevers van de Regge leiden.

Voor wie op zoek is naar een meer historische wandelervaring is een bezoek aan het historische stadje Ommen een aanrader. Hier kun je een wandeling maken door de oude straatjes en genieten van de prachtige architectuur van de historische gebouwen. Ook kun je een bezoek brengen aan het kasteel van Ommen.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Overijssel