Deventer

Deventer

De prachtige Hanzestad Deventer, gelegen aan de IJssel in het oosten van Nederland, is een geweldige uitvalsbasis voor een mooie wandeling. De stad staat bekend om zijn historische gebouwen, charmante straatjes en gezellige sfeer. Naast de vele bezienswaardigheden in de stad zelf, biedt Deventer ook talloze mogelijkheden om te wandelen in de omgeving.

Wandelroutekaart Deventer

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Deventer

Over wandelen in Deventer

Een van de hoogtepunten van Deventer is de stadswandeling die je door de historische binnenstad voert. Tijdens deze wandeling kom je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, zoals het stadhuis, de Lebuïnuskerk en de Waag. Daarnaast kun je ook genieten van de gezellige winkelstraatjes, oude pakhuizen en gezellige terrassen.

Naast de stadswandeling zijn er ook diverse mooie wandelroutes in de omgeving van Deventer. Zo kun je bijvoorbeeld een wandeling maken langs de IJssel en genieten van de prachtige uitzichten over de rivier en het omliggende landschap. Ook kun je wandelen door de bossen en heidevelden van het nabijgelegen natuurgebied Sallandse Heuvelrug, waar je kunt genieten van de rust en de stilte van de natuur.

Kortom, Deventer is niet alleen een prachtige stad om te bezoeken, maar ook een geweldige uitvalsbasis om te wandelen in de omgeving. Of je nu op zoek bent naar een stadswandeling of een wandeling door de natuur, er is voor ieder wat wils.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Overijssel