Amersvoort

Amersvoort

Wandelen is een van de meest eenvoudige, rustgevende en gezonde activiteiten die er bestaat. En wat is er nou mooier dan wandelen in het historische en prachtige Amersfoort? Amersfoort biedt een scala aan prachtige wandelroutes, zowel door de stad als daarbuiten.

Wandelroutekaart Amersvoort

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Amersvoort

Over wandelen in Amersvoort

Een van de meest populaire wandelplekken is de binnenstad. Tijdens de wandeling kun je de historische gebouwen en monumenten bewonderen die de stad rijk is. De stad heeft een rijke geschiedenis en dat zie je terug in de monumentale panden, kerken en stadspoorten. Vanaf de Muurhuizen, met zijn karakteristieke gevels, loop je langs de beroemde Onze Lieve Vrouwetoren, die boven alles uitsteekt en de skyline van de stad domineert. Vervolgens kun je door de sfeervolle straatjes wandelen en onderweg genieten van de vele gezellige terrasjes, restaurants en winkels.

Naast de binnenstadswandeling kun je in Amersfoort ook genieten van wandelroutes langs de natuurlijke omgeving. Een van de mooiste routes is het pad langs de rivier de Eem. Deze wandeling biedt je een prachtig uitzicht op de rivier en de omringende natuur. Het is een prachtige route om te wandelen, hardlopen of te fietsen.

Maar ook buiten de stad zijn er volop wandelmogelijkheden. Ten westen van Amersfoort ligt bijvoorbeeld het mooie natuurgebied de Soesterduinen. Dit gebied bestaat uit stuifzandvlaktes, heidevelden en bossen en biedt talloze wandelmogelijkheden. Een andere aanrader is de wandeling over het landgoed Den Treek-Henschoten, een uitgestrekt natuurgebied waar je uren kunt wandelen door de prachtige bossen en over de heidevelden.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Utrecht